Om mig

Om mig

Mit navn er Henrik Hjortshøj.


Jeg bor i Sønderborg og jeg elsker at underholde med min sækkepibe.


Jeg spiller fortrinsvis i det sønderjyske område, men hvis det er nødvendigt, kører jeg også gerne længere. Jeg har spillet i stort set hele Danmark og i Tyskland, England og Skotland.


Jeg har spillet sækkepibe i ca. 20 år og spiller ikke kun solo, men også sammen med forskellige pipe bands. Jeg har bl.a. grundlagt to pipe bands i Sønderjylland;


"Sønderborg Pipes and Drums" - SPAD i 2003 og

"Aabenraa Pipes and Drums" - AAPAD i 2009.


Min faglige baggrund af meget bred. Jeg er uddannet radiotelegrafist i forsvaret, hvor jeg tjente i 7 år. Herefter blev jeg uddannet politibetjent og var ansat i Glostrup Politi (Københavns Vestegns Politi) i 7 år og til sidst gjorde jeg tjeneste i Politiets Radiotjeneste (HS) i 3 år.


Jeg stoppede ved politiet og tog en bachelor i Multimedie Design hos Kaos Piloterne i Århus i 95 og har arbejdet med dette siden.


Af andre jobs kan nævnes (jeg sagde jo, at jeg har en bred baggrund): Lastbilchauffør, fotograf, pølsemand, lagermedarbejder og lærer.


På sækkepiben har jeg været formand, pipemajor, instruktør, undervist på aftenskole og spillet både som medlem af et band eller som solist.


Jeg boede i 3 måneder i Edinburgh i Skotland, hvor jeg spillede på gaden (busker) og deltog i nogle sækkepibe arrangementer.