Arrangementer

Arrangementer

Jeg spiller til mange forskellige former for arrangementer, som f.eks.:


Bryllup, Fødselsdag, Jubilæer, Begravelser, Bisættelser, Emne dage i skolen, Foredrag, Messer og Festivaller.


Hver type arrangement kræver forskellige former for musik og underholdning. Så man kan ikke sige, at det kun er en form for "show" jeg levere. Det kommer meget an på omstændighederne.


Den glade fest 

Bryllupper, fødselsdage og lignende er dejligt at spille til. Her er der lagt op til en glad fest, hvor jeg levere dejlige toner på sækkepiben og krydrer det hele med en lang række jokes og små historier. Det er virkelig et underholdende show, hvor man ikke keder sig. Der kan her også laves lidt sjov med f.eks. fødselaren. Det kan aftales helt specielt til lige at passe ind i lige netop din fest.


Dette show varer mellem 15 og 30 mininutter, som det nu passer bedst ind i arrangements planlægning.


Du kan også booke mig som overraskelse til en fest, hvor det ikke er dig, som er midtpunktet. Som en gave til brudeparet eller fødselaren. Det er en gave, som både gæster og værten husker.


Den sørgelige dag

En af de arrangementer, som jeg spiller til tit er begravelser/bisættelser. Der er bare den helt unikke måde, hvorpå sækkepibens lyd egner sig til at "sige farvel". 


Der er rigtig mange forskellige måder at få sækkepibemusik til denne form for arrangementer. Her kan nævnes et par stykker.- Sækkepibe i kirken under gudstjenesten. Dette skal selvfølgelig aftales med præsten, kirketjeneren eller organisten på forhånd. - Spille kisten ud af kirken. Som afslutning på selve gudstjenesten kan man erstatte orglets postludium med en langsom sækkepibemelodi, som f.eks. Amazing Grace eller Highland Cathedral.- Spille mens rustvognen kører fra kirken. Enten kan jeg stå ved kirken og spille, mens rustvognen kører væk med afdøde. Eller man kan gøre det på den traditionelle skotske måde, at jeg går foran rustvognen, mens den langsom kører væk. - Ved selve graven eller urnenedsækningen. Dette skal også aftales med præst og evt. bedemand.


Udfordringen ved begravelser og bisættelser er jo tit, at det er med meget kort varsel og at tidspunktet tit er indenfor normal arbejdstid. Her kan jeg hjælpe dig med at få fundet en sækkepibe til dig, idet jeg har et tæt samarbejde med mange andre, som spiller sækkepibe. Så vi skal nok finde en til dig. Og jeg er garant for, at alle de andre musikere spiller på et højt musikalsk niveau.


Den formelle fest

Jubilæer og lign. er tit lidt mere formelle. Der vil der som regel ikke være så meget tid til rådighed og jeg vil være noget mere formel i min stil. Her kan jeg være 100% proffessionel og trækker på min baggrund som både soldat og politibetjent. Jeg har spillet for både kongelige gæster, royale og politiske personligheder, samt andre kendte. 


Læs mere på siden om mig på siden Om mig.


Det informative arrangement

Jeg har spillet til flere arrangementer på skoler, hvor man har haft en tema-uge om Skotland. Det har jeg både gjort på folkeskoler og gymnasier i hele landet. 


Her opbygger jeg min undervisning udfra, hvor meget tid jeg har til rådighed. Jeg fortæller om sækkepiben, kilten, den skotske kultur og meget mere. 


Du kan læse mere om dette på siden foredrag.